Κέρκυρα, 14/5/2019, 16:00-19:00 
Εκπαιδευτής: Δέσποινα Οικονομοπούλου

Τι ιστορίες βλέπεις, φαντάζεσαι, σκαρφίζεσαι ή συναντάς περπατώντας στα καντούνια της παλιάς Πόλης της Κέρκυρας; Θέλεις να μάθεις τον τρόπο να τις βρεις, να τις δημιουργήσεις και να τις μοιραστείς; Έλα στο εργαστήριο «Φωτο-Ιστορίες»!

Στο εργαστήριο αυτό μαθαίνουμε τις βασικές τεχνικές της ψηφιακής φωτογραφίας και τις αρχές της διήγησης, όσο μυούμαστε στη μαγεία της οπτικής αφήγησης. Βλέπουμε γνώριμα μέρη με μια φρέσκια ματιά και εμπνεόμαστε από την καθημερινότητα, για να ανακαλύψουμε ολόκληρους νέους κόσμους πίσω από τα πιο συνηθισμένα πράγματα.

Θα περπατήσουμε σε γνωστές ή και άγνωστες γωνιές στο κέντρο του νησιού, απλώνοντας ένα νέο φως σε κάτι οικείο. Θα μυηθούμε στον κόσμο της φωτογραφίας και τα μυστικά της μέσα από μια σύντομη ιστορική αναδρομή και συνοπτική γνωριμία με τους μεγάλους του είδους, όσο καταρτιζόμαστε με τις απαραίτητες τεχνικές για να αφουγκραστούμε και να εξερευνήσουμε τον περίγυρό μας με καλλιτεχνική ματιά.

Το αποτέλεσμα αυτού του δημιουργικού ταξιδιού θα είναι η παρουσίαση μιας σειράς φωτογραφιών εν είδει ιστορίας και διαδικτυακής έκθεσης, η οποία θα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τους συμμετέχοντες, τους κατοίκους του νησιού αλλά και το ευρύ κοινό.

  • Αριθμός Συμμετεχόντων: 15 άτομα
  • Διάρκεια εργαστηρίου: 3 ώρες
  • Ηλικίες: 7-13 ετών

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε στο 26610 38583.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας (Αγγλικοί Στρατώνες – Παλαιό Φρούριο).