Στις 17 και 18 Μαρτίου Docs on Wheels ταξίδεψε στην Σχοινούσα για να μάθει στα παιδιά του νησιού ό,τι ξέρει σχετικά με το ντοκιμαντέρ και η ανταπόκριση ήταν τουλάχιστον ενθουσιώδης!

Υπό την καθοδήγηση της σκηνοθέτιδος και ηχολήπτριας Χριστίνας Πιτούλη, τα παιδιά του νησιού ανέλαβαν την παραγωγή μιας δικής τους ταινίας βασισμένη σε ιδέες, προβληματισμούς και σκέψεις σχετικά με το νησί και τους κατοίκους του. Η ομάδα των περιλάμβανε παιδιά διαφορετικών ηλικιών από 4 έως 17 ετών.

Οι μικροί συμμετέχοντες μπήκαν στη διαδικασία να σκεφτούν για λίγο ως σκηνοθέτες σεναριογράφοι, καμεραμάν, ηχολήπτες , δημοσιογράφοι και πρωταγωνιστές.  Έμαθαν να παίρνουν αποφάσεις, να χειρίζονται με άνεση τον εξοπλισμό, να επιστρατεύουν την δημιουργικότητά τους και να συνεργάζονται αρμονικά και αποτελεσματικά, παρά τις διαφορές στις ηλικίες τους. Το κάθε παιδί πήρε συνέντευξη από κάποιο άλλο, καθώς κι από έναν κάτοικο του νησιού της επιλογής του. Ακόμα, πάντα υπό την επίβλεψη της ομάδας του Docs on Wheels, επισκέφτηκαν αγαπημένα τους σημεία τα οποία βιντεοσκόπησαν, ενώ παράλληλα μίλησαν για τη ζωή τους στο νησί και για τις συνήθεις δραστηριότητές τους.

Η ανταπόκριση των παιδιών μας εξέπληξε ευχάριστα. Παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή τα εργαστήρια και έδειξαν έντονο ζήλο κατά την διαδικασία της παραγωγής, παρά το γεγονός ότι  πολλά από αυτά ήταν σε πολύ μικρή ηλικία και η εξοικείωσή τους με τον εξοπλισμό και το ντοκιμαντέρ γενικότερα ήταν ελάχιστη. Η μικρή ταινία που δημιούργησαν θα προβληθεί το Μάιο στο πολιτιστικό κέντρο του νησιού, ενώ αμέσως μετά θα τη μοιραστούμε στα social media και το site του Docs on Wheels. Ανυπομονούμε!

Φιοράλμπα Κόκκα